dimecres, 1 d’octubre del 2014

Amarguet

Al gener...acaba amb el fred
"Amarguet" 
Alcoi (Alacant)

Genciana

Ingredients i quantitats:

- 25 grams d'arrel de genciana
- 1 litre d'alcohol de 40º/50º
- Unes branquetes de fenoll
- Mel o sucre



Preparació:

Fenoll
Fenoll
Es deixa l'arrel de genciana, picada, en infusió amb l'alcohol durant uns dies; no molts perquè no adquirisca un sabor amarg. Després, amb la mel o amb el sucre s'endolceix al gust.
També, si es desitja, poden afegir-se al macerat unes branquetes de fenoll. Com, així mateix, en comptes d'alcohol, es pot fer servir un bon anís o cassalla.
Serveix com a aperitiu.


L'andana recomana el consum de begudes alcohòliques...ara bé, amb coneixement. 

Font: Seijo Alonso, Francisco G., Las bebidas valencianas. Ed. Villa, (Alacant, 1980) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada