“VI DE CODONY”
Traiguera
(Castelló)
Quantitat
i ingredients:
Un
litre de suc de codony
Un
litre d’aiguardent casolà
Un
kilo de sucre
Mode
de preparació:
Per
obtenir esta excel·lent beguda haurem de procedir a ratllar el
fruit, deixant-lo dins d'una bossa perquè escorrega en un recipient
que es posarà baix d'aquella. Algunes persones pelen i couen els
codonys per aprofitar-los fent confitura, preparant la beguda amb el
suc. Això no és aconsellable si es vol obtenir un millor resultat.
Recollit
el suc s'aboca en un recipient afegint l'aiguardent i el sucre i es
remou amb una cullera de fusta fins a la seua dissolució.
Només
queda embotellar deixant-lo en repòs dos mesos o més. Després
d'este període, es transvasa amb cura i si és necessari es cola per
donar-li major transparència.
* L'andana recomana el consum de begudes alcohòliques...ara bé, amb coneixement.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada